Tapton House, Sheffield

  Bringing nature inside - a commission for a lovely modernist house full of floor to ceiling plate glass. The internal window features imagery sourced from the garden. With multiple layers of glass, reflections and views through to foliage outside, inside and outside really do seem to merge. And of course it all changes with the light and weather!  Read more

ST PETER’S CHAPTERHOUSE WINDOWS

  THIS SERIES OF 12 WINDOWS is inspired by 'The Reckoning of Time' — Bede's greatest scientific achievement. Written in 725AD, the book calculated a 1253 year cyclical calendar thereby creating the basic of the western calendar we still use today. For Bede, science and Christian faith were intertwined and 'The Reckoning of Time' draws parallels between the workings of the natural world and passages in scripture that seek to explain God's relationship with creation. The bible passages integrated into the designs here were chosen by the present day community of St Peter's church. Bede's observations…Read more

Destination Cheshire

Not long since, I made a very enjoyable road trip to visit a client in Cheshire, which took me right through the heart of Derbyshire's Peak District. Whilst inspired by the opportunity to explore a trace of the beautiful national park, chiefly I went to cast an eye on how the double-glazed units that I'd designed, now look in situ, and was really happy with the outcome. A private residence commission, the design brief was to create original glass panes which would provide privacy for a bathroom and a front door panel, with the client particularly expressing…Read more

La Lanterna

    La Lanterna restaurant is not only one of the best examples of Italian cuisine in the region but also one of the finest in the country; Italian daily newspaper La Stampa even dared to label it ‘the English temple of Italian cuisine’. So, I was honoured when owner and head chef, Giorgio Alessio, and his interior designer Jan Bee Brown (also a distinguished artist and theatre designer) asked me to help play a part in the refurbishing of his restaurant by designing some glass panels. With La Lanterna now back in full swing—I…Read more

West Offices | Part Two

  Now that the City of York County Council team, are well and truly settled in their new West Offices HQ, I want to share with you a little more about the big screen I was commissioned to create for their new handsome old railway station dwelling. The site-specific artwork, which is a blend of sandblasted and mirrored glass, was designed to act as a screen which can help separate the customer services area and private offices. To create the design, hand drawn tracings were made from contemporary and historic OS maps of…Read more
  • 1
  • 2